Sari la conținut

CARMEN DE LA SĂLCIUA vs TAYLOR SWIFT

V-ați întrebat vreodată ce asigură succesul mondial al unui artist? Într-o lume în care tehnologia este omniprezentă și în care aceasta poate susține orice artist în demersul său, ce diferențiază apariția succesului?
Vă propun să încercăm împreună să răspundem la întrebarea ce-i lipsește compatrioatei noastre Carmen Maria Racolța cunoscută cu numele de scenă Carmen de la Sălciua să aibă succesul mondial al americancei Taylor Swift.
Carmen de la Sălciua este una dintre cele mai apreciate cântărețe și textiere, abordând genul muzical de petrecere și manele, având foarte mulți fani în România. În urma numărului mare de vizualizări pe canalul YouTube, Carmen de la Sălciua a fost declarată „Regina YouTube-ului”.
Taylor Swift este un superstar american care doboară recorduri fiind primul artist care a ocupat simultan toate cele zece locuri din topul melodiilor din SUA, după lansarea albumului său „Midnights”. La ultimul său concert din Brazilia în cadrul turneului Eras Tour de la Rio de Janeiro Taylor Swift au asistat aproximativ 60.000 de oameni.
Într-o analiză comparativă asupra celor două artiste ce putem spune:

  • Carmen de la Sălciua cântă într-o limbă (română) care îi reduce posibilitatea de a penetra topurile mondiale. Versurile muzicii sale sunt simple, mesajul textelor este unul grobian lipsit de estetică și ”înțelesuri complexe”. Performanțele vocale sunt în limita pretențiilor liniei melodice a cântecelor sale;
  • Taylor Swift cântă în limba engleză, limba mondială a muzicii. Versurile muzicii sale sunt la fel de simple și lipsite de mesaj. Performanțele vocale și stilurile muzicale abordate pop, country și alternative/indie o avantajează fiind pe placul publicului larg american și nu numai.

În ceea ce privește frumusețea fizică privind cele două artiste aș vota de departe pentru Carmen de la Sălciua, dar nu este suficient.
Concluzionând putem spune că, un impresariat performant, o vizibilitate mondială generată de investiții semnificative, profesionalism, dorința de a deveni o stea, talent artistic, îți pot furniza o oportunitate dar nu îți garantează succesul.
Succes ambițioșilor!

PER

Sursa coloanei sonore: Good Days – Yung Logos

Sharing is caring!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *