Sari la conținut

HOAȚA DE LA VERENDIN

Împins de dorința de a revedea unele locuri, locuri pe care cu ceva vreme în urmă le vizitam destul de des, am purces, în vreme târzie de toamnă sub un soare minunat, la drum.
Satul Verendin, că despre acest loc este vorba, aparține comunei Luncavița din județul Caraș – Severin, fiind situat la o distanță rutieră de aproximativ 50 km de municipiul Caransebeș și aproximativ 40 km de orașul Băile Herculane.
Locurile le-am regăsit, oarecum, așa cum le știam. Poate doar drumurile erau mai afectate de trecerea timpului și traficul anumitor utilaje grele. Aceleași dealuri frumoase, aceiași minunată priveliște a Munților Godeanu, aceleași culturi agricole și preocupări ale oamenilor.
La marginea drumului ce duce în satul Verendin a apărut o minunată vulpe ce nu a fost deloc deranjată de prezența omului. Hoața ieșise sub razele soarelui la vânătoare. Văzând-o, în splendoarea sa, gândul mi-a alunecat spre o prezență feminină, pe care am cunoscut-o la un moment dat al existenței mele, ce avea bunici în Verendin. Într-un anumit fel și ea a fost o ”hoață”…
În zare se văd piscuri albite, aerul rece sub soarele luminos îmi amintește că vine iarna.

PER

Sursa coloanei sonore: Youtube,Somewhere Fuse – French Fuse

Sharing is caring!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *