Sari la conținut

ORDIN PE TERRA!

PAUPERIZAREA POPULAȚIEI!
Crizele economice și sanitare, războaiele permanente, se răsfrâng preponderent asupra  nivelului de trai și mentalului colectiv.
Crizele sanitare din ultimii 60 de ani, dominate de pandemii de tip HIV și SIDA, Ebola, Gripa porcină, Gripa aviara, Coronavirus, au lăsat răni adânci asupra modului de trai al oamenilor. Ultima dintre ele, macină în continuare populația planetei, ucigând, terorizând, sărăcind.
Oare cum va arăta următoare criză sanitară?
Marile crize economice începute în copilăria capitalismului au sărăcit mari mase de populație. Cele mai mari crize economice ale omenirii, Criza creditelor din 1772, Marea Criza economica 1929-1939, Socul prețului petrolului si criza din 1973, Criza asiatica din 1997, Criza financiara din 2007-2008, au dus la pierderi financiare cumulate în mii de miliarde de dolari care au frânt destine, au luat vieți au nivelat și distrus generații.
Oare când va veni următoare criză economică?
La această din urmă întrebare, foarte mulți analiști economici afirmă că la momentul actual suntem într-o criză indusă de cumularea mai multor factori neîntâlniți în crizele anterioare. Astfel că, un termen, ce a apărut în anii 1970, PERMACRIZĂ, este adus în actualitate. Acest termen definește o cumulare de factori negativi ce acționează simultan într-un anumit interval de timp, cu repercusiuni semnificativ distructive asupra vieții unei mari mase de oameni, ducând la o situație de criză permanentă. Factorii negativi, amintiți mai sus, au fost identificați ca fiind războaiele, crizele energetice, pandemiile sanitare, îngrijorările economice ce duc la instabilități sociale, modificările climatice.
Permacriza are ca principală consecință pauperizarea populației expuse a planetei!
Într-un articol al celor de la Panorama.ro (Miercuri, 11 Ianuarie 2023, 09:25), se afirma că, ”La sfârșitul anului 2021, averea globală ajungea la 463,6 trilioane de dolari, cu 62,5 milioane de milionari în dolari în toată lumea.
62,5 milioane de milionari din populația planetei de 8.014.844.000, la momentul scrierii acestui material (vezi worldometers.info), reprezintă 0,78% din populația planetei. Sub 1 % din populația planetei a cumulat un profit de 63% din profitul global în anii pandemiei 2020-2022, susțin experții Oxfam. Această populație de milionari cu siguranță nu vor fi … pauperizați de Permacriză.
Sunt factorii ce determină Permacriza induși de ”oculta mondială”?
Dacă nu sunt, de ce guvernele statelor care sunt în slujba acestor miliardari/milionari nu opresc războaiele, nu opresc crizele energetice, nu investesc în soluții inovative de stăvilire a pandemiilor, în soluții ecologice energetice, în pacea socială? Dacă globalizarea, atât de mult dorită de bogații planetei, uniformizează națiuni, popoare, obiceiuri, datini, etc, de ce nu uniformizează și averea globală a acestei planete? De ce, bogații planetei, nu cauționează soluții pentru stoparea tuturor factorilor ce determină Permacriza?
Bogații planetei nu doresc stabilitate și nivel de trai relativ crescut pentru planetă!
Rânduiala din cele mai vechi timpuri nu trebuie modificată!
O populație inteligentă, cu un nivel de trai relativ bun, cu o stabilitate emoțională, cu o stabilitate economică, fără temeri, fără angoase nu este dispusă să muncească în orice condiții. Aceasta va fi dispusă să-și apere drepturile odată câștigate și nu va ceda prea ușor. Acest tip de populație nu corespunde nevoilor actuale, se dorește o populație care trebuie să muncească în orice condiții, să-și asume riscuri pe recompense mici să se mulțumească cu puțin. De ce a acceptat Germania venirea turcilor în anii 1970 și în 2015 a emigranților din Siria, din nordul Africii, Irak, Afganistan? Din motive umanitare? Populația Germaniei, atingând un nivel de prosperitate, nu mai este dispusă să muncească orice și oricum. Aveau nevoie de pauperi!
Permacriza și consecința sa, pauperizarea populației planetei, rezolvă ecuația!
Săraci și speriați, umiliți și fără speranță, oamenii acestei planete vor executa și nu vor riposta. Vor accepta să fie masă de manevră, să-și piardă umanitatea și identitatea prin globalizare și vor contribuii la maximizarea profiturilor.
Sclavagismul cu față umană a triumfat!

PER

Sursa coloanei sonore, foto: YouTube, profslump20078

Sharing is caring!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *