Sari la conținut

SPECIALII!

România are nevoie de speciali?
De ceva vreme încerc să înțeleg de ce România are anumite categorii socioprofesionale speciale, caut explicații și nu reușesc să înțeleg logica mecanismului. A fi special înseamnă că te deosebești de ceilalți prin ceva, iar a fi și premiat de țară pentru că ești special, înseamnă că acea deosebire a ta aduce un fapt benefic țării tale, populației în general. Din datele prezentului am identificat că următoarele categorii socioprofesionale (foști angajați) sunt speciale și beneficiază de pensii speciale:

  • Salariați din Ministerul de Interne;
  • Salariați din Ministerul Apărării;
  • Diplomați;
  • Funcționari publici parlamentari;
  • Procurori și judecători;
  • Personal specialitate instanțe;
  • Salariați Curtea de Conturi;
  • Personal aeronautic civil;
  • Parlamentari;
  • Primari, Președinți și vicepreședinți de Consiliu județean (aceștia încă nu au intrat în plată).

Pensiile speciale sunt acele venituri care nu respectă cele trei criterii, durata de cotizație, vârsta de pensionare și modul de calcul al pensiei privind punctul de pensie, criterii care se aplică pentru muritorii de rând. Pensiile speciale prin modul cum se acordă reprezintă de fapt venituri tip recompensă pentru … și aici se produce blocajul meu, că nu înțeleg pentru ce îi recompensăm pe acești indivizi și de ce pe toți în haită?!?!?!?! Oare toți sunt meritorii???? Este suficient ca viața să te ”arunce” într-un astfel de post și apoi devii automat SPECIAL????? Nu trebuie să faci fapte deosebite ca să devii SPECIAL???????
La o banală analiză a stării țării raportată la activitatea acestor ”SPECIALI” constatăm că în România justiția este neperformantă, diplomația noastră este jalnică, prosperitatea noastră oferită de politicieni este execrabilă, criminalitatea este la cote îngrijorătoare. Referitor la foștii salariați din serviciile speciale nu pot spune decât că sub atenta lor ”observare”, patrimoniul acestei țări a fost devalizat, cu repercusiuni majore privind siguranța națională, interesele acestei nații au fost trădate, puterea legii și a Statului a fost diluată în interesul unor partizanate. Iubesc Armata română ca simbol, ea fiind instrumentul de apărare armat al acestui popor, dar militarul român, dacă mai are în el spiritul lui Mihai Viteazul, al lui Mircea cel Bătrân, al lui Ștefan cel Sfânt al Ecaterinei Teodoroiu, al eroilor căzuți în războaiele de apărare a patriei, nu cred că nu înțelege, că nu merită o pensie specială de la poporul pentru care a depus jurământul, pentru că, acum, în vreme de pace nu face nimic special. Am efectuat stagiul militar, am fost în aplicații militare, știu activitatea unui angajat în Armata română, domnilor și doamnelor să fim demni!
Vă supun spre analiză și rezoluție propunerea de a da pensie specială agricultorilor care au avut rezultate bune, angajaților din sectorul privat care prin munca lor fac ca această țară să înregistreze creștere economică, tuturor care prin munca lor performează în ceva, în medicină, în sport, în educație, în administrație publică, în orice ce ar însănătoșii această țară.
De ce ei nu pot deveni speciali? Pentru că ei nu au pretenția că ei sunt STATUL????? Nici voi nu sunteți STATUL, sau cel puțin nu STATUL pe care eu îl doresc. Un STAT corupt, fără scară a valorilor, un STAT arestat de interese meschine, un STAT fără principii, fără perspective, fără strategii … un STAT care nu oferă nimic generațiilor viitoare …
Recompensă pentru activitate meritorie
Pentru ca România să fie sănătoasă, aceste categorii socioprofesionale trebuie să-și facă treaba cu fermitate, corectitudine, bazată pe criterii de performanță. Recompensa trebuie acordată în perioada activă funcție de performanțele fiecăruia și valoarea recompensei să fie corespunzătoare pentru un trai mulțumitor nu de huzur. Cine dorește trai de huzur să – și planifice o carieră în mediul privat. Perioada de activitate trebuie să fie identică cu cea a celorlalți angajați din această țară.
Îmi doresc să fim înțelepți.
Iubiți România, iubiți acest neam!

PER

Sursa coloanei sonore: YouTube, Vespers on the Shore – The Mini Vandals

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *